Zonnepanelen zakelijk

De voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijf

Overstappen op zonne-energie heeft veel voordelen voor ondernemers. U bespaart op uw energiekosten, reduceert CO2-uitstoot en geeft uw onderneming een duurzame uitstraling. Naast de voordelen voor uzelf en uw bedrijf, draagt u met zonnepanelen ook bij aan een duurzamere toekomst.

Financiële voordelen

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand kan veel financiële voordelen opleveren. Ten eerste is er natuurlijk de besparing op uw energierekening, doordat u uw eigen energie opwekt. Geen overbodige luxe nu de energieprijzen door het dak gaan. Met die kostenbesparing houdt u in de toekomst mogelijk geld over om te investeren in nieuwe kansen.

Overstappen op zonnepanelen vraagt om een investering. De hoogte van die investering hangt af van de grootte van het dak, het type dak en uw energieverbruik. Voordat u zo’n beslissing maakt, wilt u natuurlijk weten of die investering rendabel is. De terugverdientijd van zakelijke zonnepanelen ligt meestal tussen de 6 en 10 jaar. Vanwege subsidies die door de overheid verstrekt worden voor het opwekken van groene energie verdient de investering zichzelf dus terug. Naast subsidies zijn er ook andere regelingen die wellicht interessant kunnen zijn, zoals investeringsaftrekregelingen.

architecture, solar, solar panels-3379146.jpg

De verschillende subsidies en fiscale regelingen

De overstap naar duurzame energie is een stuk aantrekkelijker door verschillende subsidies en regelingen waarmee u financieel voordeel kunt behalen. Maar welke regelingen zijn er nu precies, en wanneer zijn ze voor u van toepassing?

Het verschil tussen klein- en grootverbruikers

Allereerst kunt u als ondernemer niet zomaar aanspraak maken op iedere subsidie. U moet eerst bepalen of u klein- of grootverbruiker bent. De kleinverbruiker gaat tot 3x80A. Daarnaast weet u dat u een kleinverbruiker bent als u maar één energierekening krijgt, net als bij een particulier. Grootverbruikers krijgen twee rekeningen: een van de netwerkbeheerder en een van de energieleverancier. De aansluiting is tevens hoger dan 3x80A.

Subsidie voor kleinverbruikers: ISDE

Er is maar één subsidie die zich specifiek richt op de aanschaf van duurzame bedrijfsmiddelen, zoals zonnepanelen. Het gaat om de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Die subsidie is in het leven geroepen voor ondernemers die hun
gebouw willen verduurzamen met bijvoorbeeld zonnepanelen. Voor 2023 is het subsidiebudget 350 miljoen euro.

U moet voor de ISDE een kleinverbruikersaansluiting hebben en het jaar vóór de aanvraag minimaal 50.000 KWH stroom hebben verbruikt. De ISDE heeft daarom maar een kleine doelgroep.

Mocht u nog meer informatie willen over de ISDE mail ons dan even met de gewenste vragen
en dan zullen we z.s.m. contact met u opnemen.

Vraag een gratis offerte aan!

Subsidie voor grootverbruikers: SDE++

Een andere populaire subsidie is de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie. Dit is een subsidie voor grootschalige hernieuwbare energieprojecten.
Alleen ondernemers met een grootverbruikersaansluiting komen hiervoor in aanmerking. Het budget voor 2023 is 8 miljard euro. De SDE++ is een zogeheten exploitatiesubsidie: u ontvangt subsidie voor de zonne-energie die u opwekt. De overheid vergoedt hiermee het verschil tussen de kostprijs van
duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie. De subsidie wordt vijftienjaar lang toegekend.

U krijgt gedurende die periode een gegarandeerde minimumprijs voor uw stroom. Door die minimumprijs kan uw business case niet zomaar omvallen. Stel dat de stroomprijs in een jaar zakt naar 6 cent en de SDE++ geeft 9 cent, dan krijgt u 3 cent extra terug.
Mocht u nog meer informatie willen over de SDE++ mail ons dan even met de gewenste
vragen en dan zullen we z.s.m. contact met u opnemen.

Subsidie voor scholen, zorginstellingen en monumenten: DUMAVA

Tot slot bestaat ook de Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed. De DUMAVA is speciaal bedoeld om eigenaren van maatschappelijk vastgoed, zoals scholen, zorginstellingen of rijksmonumenten, tegemoet te komen in de kosten om te verduurzamen. U kunt hiermee per aanvraag maximaal 2,5 miljoen euro krijgen. Het
subsidiebudget is 190 miljoen euro voor 2023.
Mocht u nog meer informatie willen over de DUMAVA mail ons dan even met de gewenste
vragen en dan zullen we z.s.m. contact met u opnemen.

the roof of the, house, the window-3257327.jpg

Zo vraagt u een subsidie aan

Wie subsidie aan wil vragen voor de zakelijke aanschaf van zonnepanelen, is bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan het juiste adres. Aanvragen kan op de website van de RVO. Na het indienen van de aanvraag kan het tot dertien weken duren voordat u een beschikking krijgt. De RVO kan die periode eenmalig verlengen met nog eens dertien weken. Wanneer er subsidie wordt toegekend, moet hiervan binnen twaalf maanden gebruikgemaakt worden. Bij ontvangst van een negatieve beschikking heeft u tot
zes weken de tijd om bezwaar en beroep in te dienen.

Wilt u subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen, zorg dat u er dan snel bij bent. Voor iedere subsidie is een jaarlijks budget vastgesteld dat niet overschreden kan worden. Zodra dit budget is bereikt, worden er dat jaar geen subsidie aanvragen meer in behandeling genomen en moet u tot het volgende jaar wachten. Houd hiervoor de site van RVO daarom goed in de gaten.

Bereid uw voordeel uit met deze fiscale aftrekposten

Meer voordeel om de kosten van zonnepanelen te drukken vindt u in de vorm van een aantal fiscale aftrekposten. Die helpt u geld te besparen, stel dat u een miljoen euro winst maakt en een ton aan zonnepanelen op uw dak hebt liggen, dan kunt u een gedeelte van die investering aftrekken van de winst. U hoeft over dat bedrag geen winstbelasting te betalen.” Onderstaande regelingen kunt u, mits u aan de voorwaarden voldoet, combineren om het effect te vergroten.
Energie-investeringsaftrek (EIA): Met de EIA kunnen ondernemers die investeren in
energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie financieel voordeel pakken.
Voor 2023 is de aftrek 45,5 procent. Kleinschaligheidsaftrek (KIA): De KIA is ontworpen om investering in nieuwe bedrijfsmiddelen te stimuleren. Je kunt deze regeling dus gebruiken voor je
zonnepanelen. U mag tot 28 procent van de investering aftrekken van de winst.

Milieu-investeringsaftrek (MIA): Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek tot 45% van het investeringsbedrag. Dit komt nog boven op de gebruikelijke investeringsaftrek. Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL): De Vamil wordt doorgaans gecombineerd met de MIA en is eveneens gericht op de investering in nieuwe bedrijfsmiddelen. De Vamil maakt het mogelijk om tot 75 procent van de
investeringskosten af te schrijven, nota bene op een moment dat u zelf mag bepalen.  Mocht u nog meer informatie willen over de verschillende aftrekposten dan kunt u ons altijd mailen met de gewenste vragen en dan zullen we z.s.m. contact met u opnemen.

Wanneer is het beste moment om zonnepanelen aan te schaffen?

Hoe eerder u instapt, hoe groter het voordeel. Zodra de salderingsregeling stopt, heeft u de zonnepanelen mogelijk al terugverdiend en is alles extra wat u krijgt. Daarnaast wordt de SDE++ elk jaar minder. Als u hiervan gebruik wilt maken, moet u het dus nu aanvragen om er zoveel mogelijk profijt van te hebben. Bovendien gaan de prijzen van zonnepanelen juist omhoog, terwijl subsidies voornamelijk afnemen. Daarom is het handig om als
ondernemer nu te starten.

Offerte Aanvraag en contact info

Locatie :
Waarderweg 31, 2031BN Haarlem
Tel :
06 58 99 94 71
Email :
itssimple@zohomail.eu
Vraag gratis een offerte aan!